Shepmate's leiriviikonloppu oli siis jo lokakuun ekana viikonloppuna mutta olen ollut todella k-i-i-r-e-i-n-e-n mutta yritän nyt kirjoittaa asioita muistiin itselleni.

Samppa (Juntto) teki Hikalle jäljen 560m 6 keppiä. Maasto oli meille ryteikköisempää kuin mihin olemme aiemmin tehneet jäljen, tosin samppa naureskeli tätä mutta ihan oikeasti oli se. Jälki sinänsä meni hyvin ja 5 keppiä nousi, nro.2 jäi matkalle. Janaan saimme ohjeita että se pitäisi opettaa koiralle oikein ja minun pitäisi kuulema olla hiljaa (outoa;) Eli kaveri matkaan jäljelle ja tekemään janan päähän jälkeä niin että H näkee, sitten koira autoon hetkeksi ja ns.muistikuvalla opetetaan etenemään, tosiaan itselleni neuvo: ole hiljaa ja anna koiran tehdä ne työt.

Tottis ongelmat Hikan kanssa on nyt ollut perusasennot, eli perse ei mene maahan asti. Sekä uusi ongelma A noudon jälkeen jäädään seisomaan... Ihan ensin Tytti tarkkana tyttönä kysyi olenko palkannut suustani, no tästä tulee niin vahva kroppa-apu kääntäessäni itseäni niin että H saa palkan ja istuu vasta sitten kun katson "alas" eli palkkaus pois suusta ja käteen silloin kuin käytetään.Teimme perusasentoja niin että ensin annoin vahvistetun käskyn muutamia kertoja. Noudossa annoin ylimääräisen tuo käskyn koiran tullessa kohti ja se tepsi, tähän ei vaan saa jäädä liian pitkäksi aikaa kiinni.

Tätä jatkamme...