Kisakertomus, vaikkei tulosta tällä kertaa saatukkaan.

Kentällä tuomarina Ossa Harjula joka piti tottelevaisuudessa tiukkaa linjaa piirinmestaruudet kun oli. Maastossa Vesa Häkkinen, oikein mukava tuomari hänkin.

Hamppi heti ekassa parissa ja 1 suorittamassa, ensimmäinen kisa tottis jossa ei kääntynyt poikittamaan eteeni, vaan seurasi kontaktilla kokoajan ja "melkein" kokoajan oikeassa paikassa välillä edisti hieman. Kaikenkaikkiaan seuraaminen hyvää :o) Liikkeestä istuminen kokonaisuutena hyvä, olisi voinut istua nopeammin. Juoksusta maahanmeno ja luoksetulo hyvä, olisi voinut mennä maahan nopeammin. Juoksusta seisominen, väärä asento meni maahan. Kaikki noudot hyviä mielestäni, tuomari taisi tiputtaa A noudon tyydyttävään sillä että koira jäi kauas luovuttamaan ja puri kapulaa.Eteenmenossa lähti vahvasti vinoon, meni maahan mutta liian lähellä. Paikallaolosta oli lähtenyt heti, tuli ettenpäin ja jäi siihen jossa pysyikin sitten loppuun asti. Tämä suoritus ei kuitenkaan riittänyt, vaan kasaan saimme 68p. Uskomatonta kyllä tämä ei minua lannistanut, sillä olin itse niin tyytyväinen hampin suoritukseen ja tämä antoi minulle varmuuden siihen etten vielä lyö hanskoja tiskiin poron Pk uran kanssa.

Esineet koska pitkän aikaan ruutu on mennyt juoksemiseksi en pahemmin luottanut tähän osioon. Hamppi kuitenkin yllätti, teki aivan mielettömän upean ruudun, 4 pistoa ja 3 esinettä YES. 30-1=29p (yksi ylim.käsky)

Äijät Maasto oli hankala, korkeus vaihtelevaa (suppoja) ja kasvillisuus niin korkeaa etten nähnyt koiraa, ylitti jopa keskilinjan niin ettemme tuomarin kansaa nähneet. Keskilinja meni heinikon keskellä. Tuuli ei ollut tänään apunamme, pihaustakaan ei tuntunut. 1 äijä oikealla n.100m näyttelyhäkissä, ilmaisu kohtalainen. Oikealle pistot olivat huonoja kaikenkaikkiaan. 2 äijä jonka hamppi ilmasi oli 300m vasemmalla takakulmassa(pressuhäkki), äänestä kuuli että koira oli puhki kuumasta ilmasta ja maastosta. Tähän lopetimme, aikaa mennyt n.15 min. Kysyin tuomarilta oliko koira merkannut jääneen maalimiehen johon sain vastauksen "ei". Äijä nro.2 oli n.200m kohdalla oikealla, ja selvisi että hamppi oli juuri mennyt maalimiehelle, käynyt istumaan, vetänyt henkeä ja ollut aloittamassa haukkua, kun keskilinjalta oli kuulunut "hyvä, hieno, täällä" ja näin kuuliainen koirani oli lähtenyt. Tämä alue jäi paikkaamatta, johtuen siitä ettn nähnyt yhtään missä se oli käynyt jo. Se miksi jätti maalimiehen?? olisiko se että haukku ei irronnut enää luontevasti kun oli läkähdyksissään, en tiedä..normisti ei tule vaikka huudan.

Kaikenkaikkiaan huomasin että kun läksin kisaan asenteella "ei odotuksia" ja ilman jännitystä, herkkä koirani toimi paljon paremmin niillä alueilla joilla yleensä ei toimi (henkilöetsintä toiminut taas aina) Taidamme ainakin yhdet kisat vielä kokeilla ; )